O profesoară rusoaică a fost plasată în detenţie preventivă după ce a dat foc unei şcoli, fără să se înregistreze victime, după ce şi-a exprimat ”susţinerea faţă de armata ucraineană” într-o înregistrare video pe Internet, anunţă marţi Comitetul rus de anchetă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit canalelor ruse pe Telegram Mash şi Shot, Galina S. a fost manipulată de către ”escroci ucraineni”, care au determinat-o totodată să împrumute bani.

Autorităţile ruse o acuză de faptul că a postat ”o înregistrare video de susţinere a armatei ucrainene” pe internet, duminică, după care ”a dat foc unei şcoli” la Ceboksarî, în centrul Rusiei.

”Incendiul a fost stins rapid şi nimeni nu a fost rănit”, anunţă într-un comunicat Comitetul local de anchetă.

”ACT TERORIST”

O anchetă cu privire la un ”act terorist” a fost deschisă, iar profesoara a fost plasată în detenţie provizorie pe o perioadă de două luni, anunţă comitettul.

De la începutul ofensivei ruse în Ucraina, în februarie 2022, numeroase persoane au fost arestate după ce au fost acuzate de pregătirea unor acte de stabotaj sau de faptul că se opun asaltul Mocovei împotriva Kievului.

Potrivit canalului Shot pe Telegram, această profesoară a fost contactată de către ucraineni care s-au prezentat drept agenţi ai Serviciilor ruse de securitate (FSB).

Din ordinul acestora, ea a împrumutat bani de la rude, care şi-au exprimat îngrijorarea faţă de ”comportamentul ciudat” al acesteia din vara trecută, potrivit Mash.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.