Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a difuzat luni o nouă înregistrare video în care anunţă moartea a doi ostatici israelieni, răpiţi în sudul Israelului la 7 octombrie, reţinuţi de atunci în Fâşia Gaza, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În această înregistrare video, difuzată de mişcarea islamistă palestiniană, apare o femeie tânără, ostatică, în mod vizibil aflată sub presiune, care spune că doi bărbaţi împtreună cu care era deţinută au fost ucişi.

Aripa armată a Hamas, Brigăzile Al-Qassem, anunţă într-un comunicat că ”ei au fost ucişi în bombardamente sioniste asupra (Fâşiei) Gaza”.

Niciun indiciu de timp nu este furnizat cu privire la data înregistrării video.

Hamasul a difuzat duminică seara o înregistrare video în care apar cei trei ostatici - în viaţă - care le cer autorităţilor israeliene să acţioneze pentru a-i elibera.

Presa israeliană scrie că tânăra este Noa Argamani, în vârstă de 26 de ani, care a fost răpită la petrecerea tehno Nova.

Cei doi bărbaţi sunt identificaţi de către presa israeliană ca fiind Yossi Sharabi, în vârstă de 53 de ani, şi Itay Svrisky, în vârstă de 38 de ani, răpiţi în kibuţul Beeri.

Potrivit autorităţilor israeliene, aproximativ 250 de persoane au fost luate ostatice în acest atac, dintre care peste 130 se află în continuare în Fâşia Gaza, după un armistiţiu, la sfârşitul lui noiembrie.

Cel puţin 25 de ostatici ar fi fost ucişi.

Aproximativ 1.140 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise în atacul de la 7 octombrie, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza unor date israeliene.

Hamasul a anunţat luni că peste 24.000 de persoane au fost ucise în bombardamente israeliene, de la începutul Războiului din Fâşia Gaza.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.