O nouă variantă SARS-CoV-2 ă fost descoprită în Franţa, la pacienţi care provin din Île-de-France, din sud-estul şi sud-vestul ţării, însă nimic nu arată că este la fel de contagioasă sau mai puţin contagioasă decât variantele engleză, braziliană, sud-africană, californiamă, newyorkeză sau bretonă ale noului coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această nouă variantă poartă numele spitalului Henri-Mondor de la Créteil, în Val-de-Marne.

Assistance Publique-Hôpitaux de Paris (AP-HP), din care face parte spitalul, a anunţat descoperirea noii variante într-un comunicat, marţi, în care precizează că aceasta ”circulă în prezent în mod activ în Franţa”.

”Ea este caracterizată de prezenţa a două deleţii şi 18 mutaţii ale unor aminoacizi, dintre care şapte-opt se află în poziţii-cheie ale proteinei «spike»”, precizează AP-HP.

Identificată mai întâi ”într-un cluster de trei angajaţi de spital şi la partenerul unuia dintre ei”, această variantă franceză a fost descoperită apoi la 29 de pacienţi în Île-de-France, în sud-estul şi în sud-vestul ţării.

”Frecvenţa detectării sale a continuat să crească după identificarea mai multor clustere şi este descoperită tot mai frecvent în eşantioane testate de către platforma Spitalului Henri-Mondor AP-HP”.

Potrivit unei anchete Flash, realizată la 2 martie, ea reprezenta 1,8% dintre tulpinile secvenţiate pe teritoriul francez.

Pentru moment nimic nu arată că varianta ”Henri-Mondor” este mai contagioasă, la fel de contagioasă sau mai puţin contagioasă decât alte variante cunoscute.

”Noi studii sunt necesare pentru a afla dacă apare în forme clinice de o gravitate diferită şi dacă sensibilitatea sa la acţiunea tratamentelor antivirale şi la protecţia vaccinală este alterată de prezenţa numeroaselor sale mutaţii”, se arată în comunicat.

Descoperirea acestei variante de către Spitalul Henri-Mondor, ISERM şi Universitatea Paris-Est Créteil, a fost abordată în revista Emerging Infectious Diseases.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.