Autorităţile statului Washington au anunţat o nouă anchetă cu privire la moartea unui bărbat tânăr de culoare, Manuel Ellis, în vârstă de 32 de ani, în timpul unei arestări, în martie, în timpul căreia s-a plâns că era asfixiat, ca George Floyd la Minneapolis, luna trecută, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernatorul Washingtonului (nord-vest) Jay Inslee s-a declarat ”convins” că ancheta cu privire la moartea lui Manuel Ellis nu poate fi lăsată şerifului şi procurorului comitatului Pierce, din cauza unui ”conflict de interese”.

Această decizie a guvernatorului democrat intervine după difuzarea unei înregistrări video surprinse de camera de supraveghere a unui partcular, în care Manuel Ellis, încătuşat, îi implora pe poliţişti, în timpul arestării, la 3 martie.

O trecătoare a înregistrat, de asemenea, scena, cu telefonul.

”Ceea ce aflăm din acest video este că Manny Ellis nu doar că a spus că «nu pot respira», ci «nu pot respira, domnule»”, a subliniat într-o conferinţă de presă avocatul familiei victimei.

Avocatul consideră că ”acest lucru arată înmod clar că el lupta să respire, dar încerca în acelaşi timp să rămână respectuos în ultimele clipe ale vieţii sale. Este un semn că el nu era persoana agresivă prezentată de poliţie”.

Bărbatul a murit din cauza unui stop respirator în urma uneiconstrângeri fizice, a arătat autopsia, relevând faptul că prezenţa metamfetaminei în organismul său şi o boală cardiacă ar fi putut să contribuie la decesul acestui bărbat de culoare în vârstă de 32 de ani.

Primarul oraşului Tacoma, situat la aproximativ 50 de kilometri dus de Seattle, a cerut săptămâna trecută ca cei patru poliţişti implicaţi în acest dosar - plasaţi în concediu administrativ pentru moment - să fie daţi afară din poliţie şi urmăriţi în justiţie.

Poliţiştii au anunţat că l-au arestat pe Manuel Ellis pentru că încerca ”să deschidă portierele unor vehicule în care se aflau ocupanţi”.

Ei susţin că a avut loc o altercaţie fizică şi că au fost nevoiţi să-l imobilizeze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.