O navă de război chineză a ajuns la 137 de metri de un distrugător american în strâmtoarea Taiwan, “într-un mod nesigur”, afirmă oficiali militari americani, în timp ce China acuză Statele Unite de “provocarea deliberată a riscurilor” în regiune, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marina americană şi cea canadiană desfăşurau sâmbătă un exerciţiu comun în strâmtoarea care desparte insula Taiwan de China, în momentul în caare nava chineză a tăiat calea distrugătorului american Chung-Hoon, forţându-l să încetinească pentru a evita o coliziune, a precizat Comandamentul Indo-Pacific al SUA într-un comunicat.

Comandamentul a menţionat că navele Chung-Hoon şi Montreal efectuau o trecere de rutină prin strâmtoare în momentul în care a intervenit nava chineză.

Cel mai apropiat punct al navei chineze era la 150 de yarzi şi acţiunile sale încalcă regulile de tranzit în siguranţă în apele internaţionale, a precizat marina americană.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.