O navă comercială, Baltic Leader, care transporta vehicule la Sankt Petersburg, suspectată de faptul că aparţine unei întreprnderi ruse vizată de sancţiuni impuse de UE Moscovei, a fost deturnată către Boulogne-sur-Mer, în Pas-de-Calais, anunţă sâmbătă prefectura maritimă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest vapor, cu o lungme de 137 de metri, a fost interceptat de vameşi francezi în largul Honfleur, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Nava este ”puternic suspectată de faptul că are legături cu interese ruse vizate de sancţiuni” UE, precizează un ofiţer de comunicare regională a prefecturii maritime, Véronique Magnin.

O navă de patrulare a Vamei franceze, susţinută de o vedetă a Jandarmeriei şi o navă de patrulare a Marinei au escortat nava Baltic Leader, care a plecat de la Rouen, sub pavilion rus, precizează Véronique Magnin.

Vama franceză efectua audieri şi investigaţii la bordul navei, în vederea confirmărilor presupuselor legături.

Uniunea Europeană (UE) a impus joi un pachet de sancţiuni - fără precedent - Rusiei, din cauza invaziei ruse a Ucrainei.

Statele Unite şi Regatul Unit au înăsprit, la rândul lor, sancţiunile pe care le-au impus Rusiei - însă fără să adopte măsuri radicale.

Preşedintele rus Vladimir Putin şi ministrul său de Externe Serghei Lavrov sunt vizaţi de sancţiuni, alături de alte 25 de persoane din lumea afacerilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.