O navă ”comercială” iraniană, Saviz, a fost ”avariată uşor la marea Roşie” marţi, într-o explizie care face obiectul unei anchete, a anunţat miercuri într-un comunicat un purtător de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Said Khatibzadeh, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Explozia a avut loc ”în aproperea coastei Djibouti, marţi, către ora locală 6.00”, precizează Said Khatibzadeh.

”Accidentul nu s-a soldat cu victime, anchete tehnice sunt în curs în vederea stabilirii circumstanţelor şi originii, iar ţara noastră va lua toate măsurile necesare prin intermediul autorităţilor internaţionale în acest sens”, adaugă purtătorul de cuvânt.

Potrivit lui Khatibzadeh, Iranul a anunţat anterior că, ”în coordonare cu Organizaţia Maritimă Internaţională”, o agenţie ONU, Saviz este o ”navă civilă (desfăşurată) în regiunea Mprii Roşii şi Golfului Aden în vederea asigurării securităţii” căilor de navigaţie din această zonă împotriva piraţilor.

”Această navă servea în mod concret drept staţie logistică - suport tehnic şi logistic - al Iranului la marea Roşie”, precizează el.

Potrivit agenţiei iraniene de presă Tasnim, Saviz este o navă folosită de către forţele armateiraniene care a fost avariată de ”mine magnetice”.

Cotidianul american The New York Times (NYT) prezintă incidentul drept rezultatul unui atac israelian - ca represalii faţă de atacuri recente iraniene vizând nave israeliene.

O serie de atacuri vizând nave comerciale iraniene şi israeliene au fost semnalate în regiune începând din februarie.

Iranul şi Israelul se acuză reciproc de aceste atacuri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.