Un incendiu de mare amploare a izbucnit într-o rafinărie la Philadelphia, pe Coasta de Est a Statelor Unite, vineri, unde o minge de foc s-a ridicat pe cer, iar drumuri din apropiere au fost închise, potrivit unor televiziuni şi autorităţilor locale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imagini difuzate de postul de telviziune local NBC 10 Philadelphia surprindeau coloeane de fum ieşind din rafinărie - PES -, situată în sudul oraşului.

Presa americană posta pe reţele de socializare imagini cu o enormă minge de foc, pe cer.

Conducerea rafinăriei a anunţat că efectua o verificare a persoanlului, potrivit postului local.

Incendiul ar fi izbucnit către ora locală 4.00 (11.00, ora României), potrivit postului, care adaugă că a avut loc o serie de explozii.

Incendiul era vizibil de la kilometri distanţă.

Această explozie a făcut să crească cursul pe piaţa carburanţilor. Contractul în iulie, de referinţă în prezent în Statele Unite, s-a apreciat cu până la 4,5% înainte de prânz (11.30, ora României). El a crescut cu încă 3,5% după prânz (12.45, ora României).

Biroul local însărcinat cu gestionarea situaţiilor de urgenţă i-a îndemnat într-un mesaj postat pe Twitter atât pe locuitori, cât şi persoanele din  magazine situate la est de locul incendiului să rămână înăuntru până la noi ordine.

Circulaţia pe o axă rutieră rapidă a fost întreruptă o perioadă scurtă de timp, în timp ce pompieri interveneau la incediu.

Rafinăria PES, înfiinţată în urmă cu 150  de ani, este cea mai importantă de pe Coasta de Est a Statelor Unite, relevă ea pe site, şi produce 335.000 de barili pe zi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.