Un tribunal de la Moscova a condamnat-o vineri la un an de restricţii ale libertăţii pe o membră a grupului contestatar Pussy Riot, Maria Alehina, pe care a acuzat-o de faptul că a încălcat reglementările anticovid din cauză că a îndemnat la manifestaţii în favoarea opozantului Aleksei Navalnîi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În această perioadă, Maria Alehina, în vârstă de 33 de ani, are interdicţia de a ieşi din locuinţă între orele locale 22.00 şi6.00, de a părăsi Moscova şi de a participa la mari evenimente publice, a anunţat serviciul de presă al Tribunalului Preobrajenski într-o postare pe mesageria Telegram.

Tânăra a fost găsită vinovată de ”incitare la încălcarea reglementărilor sanitare” prin faptul că a difuzat - în ianuarie - apeluri la manifestaţii împotriva arestării lui Aleksei Navalnîi, arestat la sosirea în Rusia, după ce s-a refăcut, în Germania, în urma unei grave otrăviri cu noviciok, de care acuză Kremlinul şi FSB.

Numeroşi susţinători ai opozantului, inclusiv aliata sa Liubov Sobol şi purtătoarea sa de cuvânt Kira Iarmîş, au fost condamnate recent la restrricţii similare, din cauză că nu au respectat ”norme sanitare” prin îndemnuri la manifestaţii.

Artista Maria Alehina este o veche membră a Pussy Riot.

Ea este una dintre cele două activite din grup care au ispăşit pedepse cu închsioarea din cauză că au interpretat o ”rugăciune punk” în principala biserică din Moscova, în 2012.

După încarcerarea lui Aleksei Navalnîi, opoziţia şi presa independentă sunt supuse unei represiuni sporite în Rusia.

Organizaţiile principalului opozant rus au fost calificate de către putere drept ”extremiste” în iunie, ceea ce a condus la închiderea lor şi la interzicerea membrilor acestora de a candida în alegerile din septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.