O bombă a explodat în cartierul nord-estic al capitalei Siriei, Damasc, joi, a informat presa de stat, a treia astfel de explozie în mai puţin de o săptămână, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Agenţia de stat SANA a informat că „un atentat terorist cu bombă a avut loc în zona Adawi, un dispozitiv exploziv fiind plantat într-o maşină, cauzând pagube materiale dar fără victime”.
 
Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a notat că explozia a avut loc în apropierea ambasadei Rusiei, un aliat cheie al guvernului sirian.
 
Observatorul a informat că patru persoane au suferit răni uşoare.
 
Explozia vine după alt astfel de eveniment duminică, despre care Observatorul a informat că a dus la „moartea câtorva persoane şi rănirea altora”. Presa de stat a informat că nu au existat victime.
 
Marţi, o maşină-capcană a explodat şi a ucis o persoană în oraşul controlat de guvern Latakia.
 
Războiul civil din Siria a dus la moartea a 360.000 de persoane şi a provocat emigrarea a mai multor milioane de când a început în 2011 prin represiunea protestelor anti-guvern.
 
Forţele preşedintelui Bashar al-Assad, fiind susţinute militar de Rusia, au recăpătat controlul asupra celei mai mari părţi a ţării de la rebeli şi jihadişti iar acum controlează două treimi din Siria.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.