Nouă sirieni - o femeie şi opt copii - au murit în noptea de marţi spre miercuri la Bursa, un oraş important în nord-vestul Turciei, într-un incendiu în apartamentul în care locuiau, anunţă autorităţile locale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt nouă corpuri în interior. Opt sunt ale unor copii”, a anunţat guvernatorul provinciei Bursa, Yakup Canbolat, citat de agenţia oficială turcă de presă Anadolu.

Yakup Canbolat a precizat că cele nouă victime sunt siriene.

Presa turcă scrie că victimele sunt o mamă, cei şase copii ai săi, cu vârste cuprinse între unul şi zece ani, şi doi nepoţi, în vârstă de 11 şi 12 ani.

Tatăl, care revenea acasă la momentul incendiului, după ce a fost la nişte funeralii la Istanbul, a fost intoxicat cu fum, încercând să-şi salveze rudele, potrivit ANdolu.

Primarul din Bursa, Alinur Aktas, a anunţat într-un mesaj postat pe Twiter că incendiul, care a izbucnit cu puţin înainte de meizul nopţii de maţi spre miercuri, a fost cauzat de o sobă pe lemne din apartamentul în care familia - refugiată în Turcia - locuia de o lună şi jumătate.

În fotografii publicate de către primar apare un imobil cu trei etaje şi faţa înnegrită, înconjurat de pompieri şi salvatori.

Cel puţin 3,7 milioane de refugiaţi trăiesc, oficial, în Turcia, majoritatea veniţi de la începutul Războiului Civil din Siria, în 2011.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.