Banksy a părut să confirme că se află în Ucraina după ce şi-a dezvăluit cea mai recentă lucrare de artă, pe Instagram, relatează The Guardian,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Speculaţiile că artistul anonim de graffiti se află în ţara sfâşiată de război s-au intensificat după ce o serie de picturi murale au apărut în oraşul Borodianka, lângă Kiev.

O pictură murală înfăţişa un bărbat care seamănă cu preşedintele rus Vladimir Putin, pus la pământ în timpul unei partide de judo cu un băieţel.

O alta reprezintă doi copii folosind o trapă ca balansoar.

Cu toate acestea, pictura murală prin care Banksy a ales să-şi dezvăluie prezenţa în Ucraina este a unei gimnaste, pe o clădire deteriorată.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Banksy (@banksy)

Artistul de graffiti a postat vineri trei imagini ale picturii murale pe Instagram, însoţite de explicaţia: „Borodianka, Ucraina”.

Borodianka, situată la nord-vest de capitală, a fost unul dintre oraşele cele mai afectate de bombardamentele Rusiei de la începutul invaziei.

Soldaţii ruşi au invadat în februarie a acestui an, ocupând oraşul, care a fost apoi eliberat în aprilie.

De atunci, oraşul a fost în centrul eforturilor de reconstrucţie, mai multe blocuri turn fiind demolate ca urmare a avariilor cauzate de lupte.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.