Jurnalista Al Jazeera Givara Budeiri a fost arestată, sâmbătă, de poliţia israeliană, în timp ce relata despre un protest în cartierul Sheikh Jarrah din Ierusalimul de Est.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit aljazeera.com, poliţiştii au agresat-o pe jurnalistă şi au distrus echipamentul cameramanului Nabil Mazzawi. Budeiri a fost eliberată după câteva ore.

“Au venit de peste tot, nu ştiu de ce, şi m-au împins în perete. M-au lovit foarte rău în maşină... mă loveau de peste tot”, a declarat jurnalista după ce a fost eliberată.

Budeiri se afla în momentul arestării la un protest care marca împlinirea a 54 de ani de la ziua Naksa, termen folosit de palestinieni pentru a descrie ocuparea Ierusalimului de Est de către Israel.

Givara Budeiri este angajată a Al Jazeera din anul 2000. În momentul arestării, ea purta o vestă pe care scria “PRESS” şi avea legitimaţia la vedere. Ea susţine însă că a fost tratată de poliţişti ca o infractoare şi că nu a fost lăsată să îşi scoată vesta grea sau să închidă ochii. În plus, jurnalista spune că a fost acuzată că a lovit o femeie soldat, ceea ce de fapt nu s-a întâmplat.

Jurnalista a fost eliberată cu condiţia să nu mai meargă în cartierul Sheikh Jarrah timp de 15 zile.

Israelul ocupă Ierusalimul de Est de la Războiul de şase zile din 1967 şi l-a anexat ulterior, o anexare nerecunoscută de către comunitatea internaţională. Israelul consideră întregul oraş drept capitala sa, în timp ce palestinienii vor să facă din Ierusalimul de Est capitala Palestinei, statul la care aspiră.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.