Un tribunal de la Los Angeles a dispus ca serviciile americane de imigraţie să elibereze 124 de copii imigranţi încarceraţi în trei centre de retenţie, în vederea unei evitări a îmbolnăvirii cu covid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Două dintre cele trei centre înregistrează cazuri de covid-19 şi ar putea deveni importante focare de contaminare.

Aceste centre familiale ”au luat cuprinse şi a venit vremea renunţării la jumătăţi de măsură”, scrie judecătoarea Dolly Gee în hotărâre, care a fost făcută publică vineri.

Cei 124 de copii deţinuţi în aceste centre urmează fie să fie daţi înapoi părinţilor lor, fie să fie daţi în plasament la familii, cu aprobarea familiilor lor - până la 17 iulie -, dispune judecătoarea.

Prin politica ”toleranţei zero” faţă de imigraţia ilegală lansată în 2019 de către preşedintele Donald Trump, mii de copii au fost despărţiţi de părinţii lor la frontieră - o practică menită aparent să descurajeze potenţiali imigranţi, după care Guvernul a dat înapoi.

Curtea Supremă a Statelor Unite a respins săptămâna trecută o hotărâre a lui Donald Trump vizând abrogarea unui program care protejează aproximativ 700.000 de imigranţi clandestini veniţi în Statele Unite pe când erau copii, ”Dreamers”.

Peste 2.500 de cazuri de covid-19 se înregistrau vineri, potrivit CNN, în centrele de retenţie ale serviciilor de imigraţie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.