O femeie cu dublă cetăţenie israeliană şi britanică, Lucy Leah Dee, a murit din cauza rănilor, la trei zile după ce a fost victima unui atentat în Cisiordania ocupată, în care şi-a pierdut cele două fiice, a anunţat luni Spitalul Hadassah, la Ierusalim, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Anunţăm cu tristeţe moartea lui Lucy (Leah) Dee, victima unui atac mortal în Valea Iordanului (...). Din nefericire, în pofida eforturilor intense şi neîncetate, din cauza rănii sale critice, echipa a fost nevoită să-i declare decesul azi (luni)”, a anunţat spitalul.

Această mamă şi-a pierdut cele două fiice, în vârstă de 16 şi 20 de ani, în acelaşi atac.

Ele au fost ţinta unor tituri palestiniene asupra vehiculului lor, în timp ce se aflau în nord-estul Cisiordaniei, un teritoriu ocupat de Israel din 1967.

ADOLESCENT PALESTINIAN UCIS

Cu puţin înainte de moartea sa, un adolescent palestinian a fost ucis într-o operaţiune militară istraeliană, tot în Cisiordania ocupată.

Ministerul palestinian al Sănătăţii a anunţat moartea lui Mohamed Fayez Balhan, în vârstă de 15 ani, ”ucis cu gloanţe reale de ocupaţie”, împuşcat în cap şi în piept.

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a denunţat o ”execuţie sumară a forţelor de ocupaţie israeliene într-un raid în Cisordania ocupată”.

Armata israeliană a anunţat într-un scurt comunicat că ”forţe de securitate desfăşoară o operaţiune la Aqabat Jaber”, o tabără de refugiaţi palestinieni situată în apropiere de Ierihin.

”Într-o operaţiune în vederea arestării suspectului (...), au izbucnit ciocniri violente în diverse puncte (...). Soldaţii au tras cu gloanţe reale”, a anunţat armata israeliană, care a precizat că l-a arestat pe suspect.

VIOLENŢE

Regiunea este cuprinsă de un val de violenţe - atentate sângeroase, tiruri de rachetă din Fâşia Gaza, Liban şi Siria - după ce forţe israeliene au pătruns cu brutalitate, miercuri, în Moscheea Al-Aqsa, la Ierusalim, al treilea cel mai sfânt loc al islamului.

Israelul susţine că forţele de ordine au fost ”constrânse să acţioneze pentru a restabili ordinea” din cauza unor ”extremişti”, baricadaţi în moschei cu pietre şi tiruri de focuri de artificii împotriva poliţiştilor, în timp ce dădeau asaltul.

A doua zi, aproximativ 30 de rachete au fost trase din Liban către Israel, care au rănit o persoană şi au cauzat pagube materiale.

Armata israeliană a ripostat cu atacuri aeriene în Fâşia Gaza şi în sudul Libanului.

Vineri seara, Israelul a anunţat mobilizarea unor unităţi de poliţişti rezervişti şi întăriri militare, în urma unui atac cu o maşină-capcană la Tel Aviv, soldat cu moartea unui turist italian, şi în urma morţii celor două surori israeliano-britanice.

”Dacă un terorist crede că poate să scape forţelor de securitate în perioada sărbătorilor, se înşeală. Oricărei persoană care va acţiona împotriva noastră îi vom regla conturile”, a ameninţat duminică ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.