O iapă înhămată la o caleaşcă a murit la Sevilla (sud), în timpul ”feria” din aprilie”, din cauza căldurii, în contextul în care Spania este afectată de un val de căldură, scrie presa spaniolă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imagini postate pe reţele de socializare au surprins calul în timp agoniza miercuri, pe asflat, pe Paseo Cristóbal Colón, înhămat la caleaşcă, şi trecători adunaţi care încercau să-i dea să bea apă.

Încercările lor de a o resucita au fost zadarnice, iar iapa a murit mai târziu.

Poliţia din Sevilla a deschis o anchetă cu privire la maltratarea animalelor împotriva proprietarului caleştii, scrie El Confidencial.

Autopsia veterinară a arătat că iapa suferea de o boală infecţioasă, o piroplasmoză ecvină, agravă de o dezhidratare gravă, care i-a cauzat moartea.

Iapa nu ar fi trebuit să iasă din grajd, în timp ce mercurul se apropia miercuri, la Sevilla, de 40°C.

Spania este afectată în prezent de un val de căldură fără precedent în acest anotimp, deosebit de puternic în Andaluzia, care a început miercuri şi care urmează să dureze cel puţin până vineri.

Acest val de căldură este considerat istoric din cauză că este precoce, din cauza amplorii şi intensităţii sale.

Potrivit unor martori, citaţi de El Confidencial, proprietarul iepei ştia că era bolnavă, însă a decis să o scoară în timpul ”feria”, când numeroase caleşti străbat străzile Sevillei pline de vizitatori.

Partidul Animalist spaniol şi-a exprimat miercuri, într-o postare pe Twitter, indignarea faţă de această scenă.

”La temperaturi mari, de 36°C azi, erau doar două puncte de apă la târg şi niciunul pe drum”, a denunţat fromaţiunea

Primarul Sevillei a dat asigurări că ”bunăstarea animalelor este primordială”.

Poliţia a anunţat că urma să trimită, în mulţime, agenţi în civil pentru a detecta orice încălcări în privinţa animalelor.

Nu este pentru prima oară când un cal moare înhămat la caleaşcă.

În 2020, la Caserte, în Italia, în apropiere de Napoli, un cal a murit dezhidratat, sub privirile şocate ale trecătorilor, în timp ce trăgea şase turişti.

Această scenă a indignat atunci o parte a clasei politice italiene, iar Partidul Ecologist italian anunţa că depune plângere împotriva proprietarului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.