O femeie în vârstă de 78 de ani a fost prima persoană vaccinată împotriva covid-19, duminică. în Franţa, la Sevran, în cadrul campaniei franceze de vaccinare, care continuă cu alte 20 de persoane la Sevran şi apoi la Dijon, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt emoţionată”, a declarat această femeie, Mauricette, o fostă menajeră, vaccinată către ora locală 11.00 (12.00, ora României) la o unitate de îngrijiri de lungă durată din cadrul Assistance publique - Hôpitaux de Paris (AP-HP).

Alte 20 de persoane - bătrâni şi membri ai personalului care îngrijesc bătrâni - urmau să fie vaccinate în cadrul lansării simbolice a campaniei franceze de vaccinare, la Sevran, iar apoi la Dijon.

Spania a efectuat, de asemenea, tot duminică, prima vaccinare împotriva covid-19, o pacientă în vârstă de 96 de ani.

În imagini transmise în direct de postul naţional de televiziune, această pensionară de la un azil de bătrâni din centrul Spaniei a declarat că nu a simţit ”nimic” la injectarea vaccinului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.