O femeie din Germania, Hella Mewis, a fost răpită pe malul Tigrului, în centrul Bagdadului, al câţiva metri de Centrul Tarkib care susţine şi expune lucrări ale unor tineri artişti, a anunţat o sursă din domeniul securităţii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Hella Mewis a fost răpită de bărbaţi neidentificaţi de la bordul a două vehicule, inclusiv o camionetă albă folosită de către unele forţe de securitate”, în timp ce circula pe bicicletă pe bulevardul Abu Nuwas, de-a lungul Tigrului, în Karrada, un cartier din centrul Bagdadului, a declarat luniaceastă sursă pentru AFP.

Răpirea a avut loc în apropierea unui comisariat, însă niciun poliţist nu a intervenit, a adăugat sursa citată.

Telefonul lui Hella Mewis a fost deconectat luni seara, iar Ambasada Germaniei în Irak nu a dorit să comenteze aceste informaţii.

De la începutul anului, doi jurnalişti francezi au fost reţinuţi ostatici timp de mai multe zile, dar şi trei lucrători umanitari, răpiţi împreună cu un irakian tot în cartierul Karrada şi eliberaţi după două luni de capitivitate.

Zeci de activişti au fost asasinaţi sau răpiţi şi ţinuţi ostatici luni de zile începând din octombrie, când a izbucnit o revoltă populară fără precedent. Alţii sunt daţi în continuare dispăruţi.

ONG-ul de apărarea drepturilor omului Amnesty International (AI) a denunţat ”o campanie a terorii”, ”hărţuire, intimidare, răpiri şi asasinate ţintite atribuite de ONU unor miliţii”.

Autorităţile dau asigurări că nu-ipot identifica pe autori.

Recent, asasinarea cercetătorului Hisham al-Hashemi în faţa locuinţei sale la Bagdad a relansat temeri cu privire la noi asasinate politice, într-o ţară în care aveau loc de obicei asemenea asasinate în anii războiului civil  (2006-2009), dar care au devenit între timp foarte rare.

O prietenă a lui Hella Mewis a declarat pentru AFP că este îngrijorată după acest asasinat, deoarece Hisham al-Hashemi susţinea manifestaţiile din octombrie.

”Am vorbit cu ea săptămâna trecută şi din cauză că a jucat un rol activ în manifestaţii era îngrijorată după acest asasinat”, a declarat pentru AFP Dhikra Sarsam.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.