O femeie a fost arestată în legătură cu un atac - o gaură în uşa de la intrare şi un cuţit mare găsit pe trotuar - la biroul din Auckland al premierului neozeelandez Jacinda Ardern, care se află într-o vizită în Antarctica, scrie presa neozeelandeză, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia a anunţat că o femeie în vârstă de 57 de ani a fost arestată într-o casă, la Coatesville, şi a fost plasată în arest preventiv, potrivit site-ului Stuff.

Poliţişti şi pompieri au intervenit joi la biroul electoral al lui Ardern din cartierul Morningside.

Potrivit Stuff, o persoană a făcut o gaură în uşa de la intrare a biroului şi a aruncat ceva înăuntru, după care din clădire a început să iasă fum.

Un cuţit mare - care pare să fie o macetă sau o sabie mică - a fost găsit pe trotuar, potrivit unor fotografii publicate de Stuff.

Jurnalişti i-au auzit pe pompieri avertizând proprietarul unui magazin din apropiere ”să nu atingă mânerul macetei”.

Poliţia a confirmat că ”anchetează cu privire la semnalarea provocării voite a unor pagube pe Great North Road”.

”Incidentul a fost raportat către ora (locală) 8.20 (, ora României), după ce un obiect a fost aruncat pe geam”, a anunţat într-un comunicat poliţia.

”O examinare la faţa locului este în desfăşurare, iar anchete sunt în curs”, anunţă poliţia.

Nicio persoană nu a fost rănită în acest incident, potrivit Stuff.

În clădire nu se afla nimeni la momentul incidentului, iar Jacinda Ardern se afla în Antarctica.

Ardern şi logodnicul său, Clarke Gayford, au ajuns la baza Scott miercuri, într-o a doua încercare, după ce un zbor a fost anulat marţi din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile în Strâmtoarea McMurdo.

Premierul urmează să revină în Noua Zeelandă vineri, după ce viztează staţia de cercetare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.