O femeie a fost arestată miercuri dimineaţă în Malaezia, pe aeroportul din Kuala Lumpur, în legătură cu asasinarea fratelui vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong Un, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit poliţiei locale, femeia a fost arestată pe aeroportul din Kuala Lumpur unde a fost otrăvit Kim Jong Nam. Ea avea asupra ei un document de călătorie vietnamez.

Arestarea a avut loc miercuri dimineaţă, în jurul orei locale 8.20 (2.20 ora României).

Suspecta a fost identificată cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere după asasinat. Autorităţile au identificat-o drept Doan Thi Huong, născută pe 31 mai 1988.

Anterior, agenţia de presă naţională din Malaezia, Bernama, a anunţat că o femeie din Myanmar a fost reţinută pe aeroport. Nu este clar dacă este vorba despre aceeaşi persoană.

Malaezia nu a confirmat oficial că persoana asasinată este Kim Jong Nam, deoarece călătorea sub un alt nume, Kim Chol. Însă Guvernul sud-coreean este convins că e vorba despre fratele vitreg al lui Kim Jong Il.

Coreea de Nord nu a comentat informaţiile, însă oficiali de la Ambasada ţării în Malaezia au vizitat spitalul de la Kuala Lumpur unde a fost dus trupul neînsufleţit al lui Kim.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.