Poliţia britanică a anunţat că o femeie care a încercat să escaladeze, sâmbătă, poarta principală a Palatului Buckingham, a fost arestată. Incidentul nu are legătură cu terorismul, a precizat poliţia, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Femeia, care are în jur de 30 de ani, a fost prinsă imediat de poliţişti, înainte să poată ajunge în incintă”, a menţionat poliţia.

Poliţia britanică este în alertă după ce în acest an au avut loc cinci atacuri puse pe seama terorismului.

În august, un bărbat a rănit cu o sabie trei poliţişti în faţa Palatului Buckingham. El era înarmat cu o sabie şi striga “Allah akbar”. Poliţiştii au fost răniţi uşor.

În ultimii ani, au mai avut loc incidente legate de tentative de acces în curtea palatului. În octombrie 2016, un bărbat a fost arestat după ce a escaladat una dintre porţile Palatului Buckingham.

În mai 2016, un bărbat care avea o condamnare pentru omor a sărit gardul şi s-a plimbat aproximativ zece minute în curtea palatului, înainte să fie arestat. El a fost condamnat la patru luni de închisoare.

În urmă cu patru ani, un bărbat înarmat cu un cuţit a încercat să pătrundă pe poartă, el fiind ulterior încarcerat timp de 16 luni.

Unul dintre cele mai grave incidente a avut loc în 1982, când un intrus, Muchael Fagan, a escaladat un zid şi a ajuns în camera în care regina era în pat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.