O elevă în vârstă de 17 ani a fost ucisă, iar alţi trei adolescenţi au fost răniţi într-un atac cu o armă de foc, luni, într-o instituţie şcolară, la Sao Paulo, în sudul Braziliei, anunţă autorităţile locale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O elevă a fost ucisă, iar (alţi) trei (adolescenţi) au fost răniţi şi au fost conduşi la spital”, a anunţat Guvernul statului Sao Paulo.

Două adolescente rănite ”au fost atinse de tiruri şi sunt, din fericire, în afară de pericol”, a anunţat într-o conferinţă de presă guvernatorul Sao Paulo Tarcisio de Freitas, care s-a declarat ”consernat” de această ”nouă tragedie într-o şcoală”.

Al treilea elev a fost rănit în timp ce fugea de agresor, au precizat autorităţile.

Atacul a avut loc luni, într-o instituţie din învăţământul secundar cu 1.800 de elevi, în Sapopemba, un cartier situat în estul Sao Paulo, cel mai mare oraş din America Latină.

Atacatorul, un elev din  aceeaşi instituţie, a fost arestat, iar arma i-a fost confiscată, anunţă Guvernul local, fără să precizeze motivaţiile acestei gest.

Presa braziliană scrie că arma aparţinea tatălui agresorului.

Guvernatorul a precizat că adolescenta ucisă era în vârstă de 17 ani şi nu de 15 ani, aşa cum scriau unele publicaţii.

”Transmit condoleanţe familiilor tinerei ucise şi elevilor răniţi. Nu putem banaliza acest fel de tragedie şi accesul la arme în societatea noastră”, a reacţionat pe X preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva.

Atacuri în mediul şcolar s-au multiplicat în acest an în Brazilia.

Precedentul atac a avut loc la 10 octombrie, când un adolescent a fost ucis, iar alţi trei au fost răniţi cu lovituri de cuţit, într-o instituţie în statul Minas Gerais (sud-est).

Cel mai sângeros atac s-a soldat cu moartea a patru copii, cu vârste curpinse între patru şi şapte ani, ucişi cu toporul de către un bărbat în vârstă de 25 de ani într-o creşă, în aprilie, la Blumenau, în statul Santa Catarina (sud).

Guvernul Lula a implementat măsuri în vederea opririi acestor violenţe în şcoli, printr-o supraveghere a conţinutul difuzat pe reţele de socializare.

”Laboratorul de crime cibernetice de la Ministerul Justiţiei a fost sesizat pentru a ajuta Poliţia din Sao Paulo să aprofundeze ancheta” cu privire la atacul de luni, a dat asigurri pe X ministrul Justiţiei, Flavio Dino, care şi-a exprimat ”solidaritatea” cu familiile victimelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.