O susţinătoare a retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană EU), deputata britanică Nadine Dorries, a criticat proiectul acordului Brexitului al premierului Theresa May, din cauză că va lăsa regatul... fără vreun membru în Parlamentul European (PE), relatează The Independent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputata conservatoare, o particpantă neobosită la campania în favoarea Brexitului, a apreciat că proiectul acordului lui May va lăsa regatul fără vreo influenţă în Europa.

”Acesta este un loc foarte trist”, a declarat ea pentru Sky News. ”Dar, din nefericire, viitorul ţării şi relaţia noastră cu Europa sunt în joc. Acest acord nu dă nicio voce, niciun vot, niciun eurodeputat, niciun comisar”, a continuat ea.

Declaraţiile deputatei au provocat stupoare pe reţele de socializare.

”Doamnelor şi domnilor, aceasta este calitatea politicienilor noştri acum”, scrie un utilizator pe Twitter. ”Intelectul unei verze fierte”.

Scriitoarea JK Rowling a fost cumva mai ”succintă”, comentează ziarul. Ea a postat un emoticon reprezentând un cap explodând.

Aceasta nu este prima oară când alegătorii se întreabă dacă susţinătorii Brexitului ştiu pentru ce au făcut campanie în vederea referendumului.

Fostul ministru însărcinat cu Brexitul Dominic Raab, care a demisonat joi în semn de protest faţă de proiectul acordului, declara săptămâna trecută că ”nu a prea înţeles” cât de mult se sprijină comerţul britanic pe punctul de trecerea frontierei peste Canalul Mânecii Dover-Calais.

Dorries, o deputată din Mid-Bedfordshire, a făcut aceste declaraţii într-un interviu mai amplu, în care a pus la îndoială leadershipul Theresei May.

”Cred că ceea ce vrea poporul şi ceea ce-mi spune cu siguranţă mie este că avem nevoie de un leadership mai puternic şi avem nevoie de o echipă mai puternică”, a spus ea.

Ea a încercat, ulterior, să-şi clarifice declaraţiile cu privire la europarlamentari.

Proiectul acordului asupra Brexitului este ”mai rău decât ceea ce avem acum, când cel puţin avem un loc la masă şi putem să ne batem pentru colţul nostru”, a scris ea sâmbătă pe Twitter.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.