Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a răspuns afirmaţiilor făcute de delegaţia rusă că este „pregătită pentru discuţii” cu Ucraina, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov a declarat reporterilor că o delegaţie rusă a sosit în Belarus pentru negocieri şi acum "îi aşteaptă pe ucraineni". 

Într-o alocuţiune către naţiune, duminică dimineaţă, Zelenski a spus că rămâne deschis la discuţii în alte localităţi care nu dovedesc agresiune faţă de Ucraina. 

"Varşovia, Bratislava, Budapesta, Istanbul, Baku. Le-am propus pe toate. Şi orice alt oraş ne-ar conveni pentru negocieri", a spus el într-un videoclip online. 

Preşedintele ucrainean a adăugat că discuţii la Minsk ar putut fi posibile dacă Rusia nu ar fi atacat Ucraina de pe teritoriul Belarusului. 

Armata ucraineană a anunţat că a doborât o rachetă trasă către Kiev dintr-o aeronavă belarusă Tu-22, duminică dimineaţă. 

"Forţele Aeriene ale Forţelor Armate ale Ucrainei au doborât în ​​urmă cu câteva minute o rachetă lansată către capitala Ucrainei de pe teritoriul Republicii Belarus de un avion TU-22", a spus comandatul şef al Forţelor Armate din Ucraina, Valerii Zaluzhnyi. "Aceasta este o altă crimă de război a Federaţiei Ruse şi a Rusiei", a adăugat el. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.