Un înregistrator de zbor al avionului de tip Boeing 737-800 NG aparţinând companiei aeriene China Eastern Airlines, care s-a prăbuşit luni în sudul Chinei, cu 132 de persoane la bord, a fost recuperat, anunţă miercuri un reprezentant al Aviaţiei Civile Chineze (CAAC), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O cutie neagră a zborului MU5735 a fost găsită (miercuri), laq 23 martie”, a anunţat în faţa presei un purtător de cuvânt al CAAC, Liu Lusong.

Avionul asigura o legătură internă, între oraşele chineze Kunming (sud-vest) şi Canton (sud).

O anchetă în vederea stabilirii cauzelor prăbuşirii avionului se află în desfăşurare.

Compania şi-a imobilizat la sol flota de avioane de acest tip.

Această catastrofă aerană s-ar putea dovedi una dintre cele mai sângeroase în China din 1994.

Bilanţul dramei nu a fost confirmat în mod oficial, iar vestea a produs o undă de şoc în ţară.

Preşedintele chinez Xi Jinping s-a declarat ”şocat” şi i-a îndemnat pe anchetatori ”să stabilească cât mai rapid cauzele accidentului”.

China Eastern, a doua cea mai mare companie aerană chineză, a reacţionat înainte de aflarea rezultatului anchetei şi a imobilizat la sol flota de avioane de tip Boeing 737-800 NG - în total 111 aeronave.

Compania a anunţat marţi că a suspendat aproximativ 1.910 zboruri, după ce a imobilizat avioanele, dar şi din cauza unei intensificări a epidemiei covid-19.

Acest accident plasează din nou în centrul atenţiei Boeing, vizat în ultimii ani din cauza siguranţei avioanelor sale.

Grupul, ale cărui acţiuni s-au depreciat luni cu 6% pe Wall Street, după anunţarea prăbuşirii, a anunţat că ”acţionează în vederea strângerii a cât mai multe informaţii”.

Autorităţile chineze au rdicat în decembrie intezicerea zborului avioanelor de tip Boeing 737 Max, instituită în urma unei serii de prăbuşiri, în martie 2019.

China este o piaţă importantă a Boeing, care înregistrează 25% dintre vânzări în această ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.