Un camion cisternă a rulat către manifestanţi pe o autostradă închisă, la Minneapolis, în Minnesota, într-o atmosferă tensionată în Statele Unite, din cauza morţii în urmă cu o săptămână a lui George Floyd, un afroamerican, în timpul unei arestări a Poliţiei din Minneapolis, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Niciun manifestant nu a fost rănit de camion, care a avansat duminică spre mulţime claxonând. Pe autostrada 35 circulaţia era oprită în acel moment.

Şoferul a fost scos cu forţa din vehicul şi agresat de către manifestanţi, a constatat un jurnalist Reuters.

El a fost plasat apoi în arest de Poliţia din Minneapolis.

Este vorba despre unul dintre numeroasele incidente în timpul tulburărilor din Statele Unite, provocate de moartea lui George Floyd, care a antrenat un val de contestare, pătată de revolte şi jafuri reprimate cu violenţă de către poliţie.

Interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii au fost declarate în oarşe mari ca Los Angeles, Atlanta, Philadelphia sau Denver.

Districtul Columbia (DC) - în care se află Washingtonul - a impus o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii duminică, după două nopţi consecutive de violenţe între protestatari şi forţe de ordine în apropiere de Casa Albă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.