O casă din Arlington, la periferia Washingtonului, în statul american Virginia, a explodat luni seara, în timp ce agenţi de poliţie înconjurau clădirea şi voiau să intre în ea pentru a o percheziţiona, după ce mai mulţi martori au declarat că au auzit focuri de armă şi au semnalat folosirea unei rachete de semnalizare, scrie presa americană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În interior se afla un bărbat care a tras, cu câteva minute mai înainte, mai multe focuri de armă şi a folosit o rachetă de semnalizare.

Poliţiştii, care ”încercau să execute un mandat de percheziţie”, au auzit din nou mai multe riruri din casă, iar ”apoi a avut loc o explozie”, a declarat CNN o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Poliţie al Comitatului Arlington, Ashley Savage.

Suflul impresionant al exploziei a distrus casa în întregime, care s-a prăbuşit ”în interior”, şi a distrus un edificiu vecin.

Mai mulţi polţişti au fost răniţi uşor, dar nu au avut nevoie de spitalizare.

Pompierii au intervenit să stringă un incendiu, iar agenţi ai poliţiei federale (FBI) au venit la faţa locului să-i susţină pe poliţişti locali.

Explozia a fost auzită până la câţiva kilometri depărtare şi a zguduit casele din jur, scrie The Associated Press.

”Cred că a explodat tot duplexul”, a declarat un vecin publicaţiei locale ARLnow.

”Sunt sigur că  familia vecină a fost evacuată înaintea exploziei, dar şi-a pierdut casa”, a declarat el.

În Statele Unite, un duplex este o clădire alcătuită din mai multe locuinţe, cu intrări separate.

”Poliţiştii continuă să ancheteze cu privire la circumstanţele exploziei”, a anunţat într-un comunicat Poliţia din Arlington.

Poliţiştii au putut ieşi din casă fără să fie grav răniţi, iar pompierii au sosit luni, către ora locală 20.45 (marţi, 6.45, ora României).

Locuitorii din Arlington, care se află pe celălalt mal al fluviului Potomac faţă de Washington, au fost îndemnaţi de Guvernul local să rămână în case timp de mai multe ore.

Cauzele exploziei nu au fost stabilite imediat.

În acest stadiu al anchetei, poliţiştii ştiu că o singură persoană locuia în casa respectivă, însă nu i-au dezvăluit identitatea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.