O camionetă a intrat într-un taxi marţi, la Stockholm, iar şoferul a fugit de la faţa locului, într-un incident pe care poliţia îl consideră o ”tentativă de omor”, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şoferul taxiului, a fost rănit, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei, Anders Bryngelsson..

El a adăugat că poliţişti, inclusiv un elicopter, îl căutau pe şoferul camionetei, despre care a spus iniţial că este un camion.

Echipaje de ambulanţă şi pompieri se aflau la faţa locului.

”Anchetăm această tentativă de omor, pentru că şoferul camionetei ar fi putut să aibă această intenţie”, a declarat Bryngelsson pentru AP.

El a refuzat să-l descrie pe şofer.

Camioneta aparţine Tjuvgods.se, o companie de curierat al cărei obiectiv este să ajute foşti condamnaţi şi toxicomani să se reintegreze pe piaţa muncii.

Un purtător de cuvânt al companiei, Curre Cederstrom, a precizat că s-a descoperit marţi dimineaţa că vehiculul lipsea.

”Încă nu-l raportasem ca furat când am auzit despre asta”, a declarat Cederstrom, citat de ziar.

El nu a putut fi contcatat de AP.

Potrivit ziarului Aftonbladet, care nu citează vreo sursă, camioneta a fost furată de la companie din sudul Stockholmului.

Martorul ocular Per Sturesson a declarat pentru Aftonbladet că a crezut iniţial că ”şoferul a sărit afară să vadă ce s-a întâmplat, însă a accelerat şia continuat să conducă”.

”Părea că vrea să scape de panică”, apreciază el.

Mai multe vehicule au fost lovite în acest incident, a anunţat poliţia suedeză.

Şoferul unui camion furat a ucis, pe 7 aprilie, cinci pietoni şi a rănit alţi 14 în centrul Stockholmului.

Avocaţi ai suspectului, Rahmat Akilov, spun că acesta a recunoscut că a condus camionul aproximativ 1.000 de metri într-o zonă comercială pietonală.

Acest dosar urmează să ajungă în instanţă anul viitor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.