Autorităţile austriece au arestat marţi, potrivit presei, o angajată a unui institut de sondare a opiniei publice, suspectată de faptul că a distrus probe - prima arestare în ancheta cu privire la corupţie care a condus la demisia din postul de cancelar a lui Sebastian Kurz, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ea este deţinută de către parchet ca acuzată în dosarul corupţiei care-l mplică pe fostul cancelar Sebastian Kurz”, dezvăluie cotidianul Der Standard.

”Ea ar fi şters hard diskul computerului său”, înainte de percheziţiile efectuate săptămâna trecută de către parceht, prcizează ziarul.

”Motivul arestării este riscul complicităţii” cu alţi protagonişti ai scandalului, potrivit cotidianului.

Contactat de AFP, parchetul anticorupţie a anunţat că ”nu este autorizat” să se exprime ”asupra unor anchete în curs”.

Agenţia austriacă de presă APA a confirmat dezvăluirile, citând ”avocaţi ai mediului guvernamental”.

Parchetul a efectuat miercurea trecută percheziţii vaste în cadrul unei anchete cu privire la o presupusă deturnare de fonduri publice, în peroada 2016-2018, de către apropiaţi ai conservatorului Sebastian Kurz.

Această deturnare de fonduri publice avea ca scop să finanţeze publicarea unor sondaje falsificate şi o acoperire în presă elogioasă a lui Kurz, în instituţiile unui influent grup de presă austriac.

Acest scandal l-a obligat pe Kurz, în vârstă de 35 de ani, să demisioneze din postul de cancelar sâmbătă.

Sebastian Kurz este acuzat de corupţie.

El a fost înlocuit de către fostul ministru de Externe, Alexander Schallenberg, un apropiat.

Potrivit parchetului, zece persoane sunt vizate în investigaţi, inclusiv două femei care lucrează pentru institutul de sondarea opiniei publice respectiv.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.