Poliţia din Montreal a anunţat vineri că a deschis o anchetă după un apel anonim care semnala o luare de ostatici la sediul gigantului francez de jocuri video Ubisoft din Montreal, care a mobilizat zeci de poliţişti timp de mai multe ore şi s-a dovedit a fi o alarmă falsă, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La începutul serii, atunci când mai mulţi angajaţi au fost evacuaţi din clădire după mai multe ore de incertitudine şi spaimă, Poliţia a confirmat că operaţiunea a fost încheiată. 

"Operaţiunea în legătură cu un apel de luare de ostatici a fost încheiată", a scris pe Twitter Poliţia. "Nu a fost depistată nicio ameninţare şi nu a fost niciun rănit".               

"O anchetă va urma pentru a face lumină cu privire la originea apelului", potrivit autorităţilor.                

Ubisoft ar fi fost victima unei înşelăciuni telefonice cunoscută sub numele de "swatting" (Swat - o unitate de intervenţie a Poliţiei americane), potrivit cotidianului La Presse şi postului canadian TVA. Această tactică de hărţuire, care vizează să păcălească poliţia cu un apel anonim pentru a o forţa să intervină de urgenţă, este foarte populară în rândul jucătorilor online, potrivit mass-media. 

Potrivit La Presse, anchetatorii analizează posibilitatea ca incidentul să fie "opera unui gamer nemulţumit de un nou joc Ubisoft care a fost conceput în mare parte la Montreal".                

Ubisoft îşi prezintă sudioul de jocuri de la Montreal drept "cel mai mare din lume".

În jur de 4.000 de angajaţi lucrează la Ubisoft din Montreal, dar o mare parte lucrează de acasă din cauza pandemiei.           

 

               

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.