O adolescentă afgană a ucis doi talibani şi a rănit mai mulţi alţii, pentru a-şi răzbuna părinţii pe care insurgenţii tocmai îi uciseseră în faţa casei lor, din cauză că suţin Guvernul, au anunţat oficiali locali, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul a avut loc săptămâna trecută, după ce insurgenţi au pătruns în domiciliul lui Qamar Gul, adolescenta al cărei tată era liderul satului din provincia Ghor (centru).

Talibanii îl căutau pe tatăl tinerei deoarece susţinea Guvernul, a declarat pentru AFP şeful poliţiei locale, Habiburahman Malekzada.

Ei l-au târât afară din casă, iar după ce soţia acestuia a opus rezistenţă, talibanii au împuşcat cuplul în faţa casei, potrivit şefului poliţiei.

"Qamar Gul, care se afla în casă, a luat atunci o mitralieră care aparţine familiei. Ea a ucis doi talibani, care i-au omorât părinţii, şi a rănit mai mulţi alţii”, a spus el.

Adolescenta are între 14 şi 16 ani, declară diverşi oficiali. Este un lucru obişnuit ca afganii să nu-şi cunoască vârsta exactă.

Alţi membri talibani au venit ulterior să atace casa, însă săteni şi membri ai unor miliţii proguvernamentale i-au respins în urma unui atac armat.

Adolescenta şi fratele său mai mic au fost conduşi de forţele afgane de securitate într-un loc sigur, a anunţat un purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei, Mohamed Aref Aber.

După incident, reţelele de socializare au fost ”inundate” de comentarii care salută fapta ”eroică” a tinerei. O fotografie a adolescentei, care poartă vălul islamic, cu o mitralieră pe genunchi, a devenit virală pee Internet.

”Jos pălăria în faţa curajului său. Bine a făcut” a declarat Najiba Rahmi pe Facebook. ”Puterea uneifete afgane”, a scris Fazila Alizada într-un masaj postat pe Facebook.

Talibanii ucid cu regularitate săteni pe care-i suspectează de faptul că sunt informatori ai Guvernului sau forţelor de securitate.

În ultimele luni, ei şi-au intensificat atacurile vizând forţe de securitate, în pofida faptului că au acceptat să lanseze negocieri de pace cu Kabulul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.