Poliţia britanică anunţă vineri că anchetează cu privire la acuzaţii de încălcare a legii electorale care o vizează pe numărul doi a opoziţiei, laburista Angela Rayner, cu privire la fapte care au avut loc în urmă cu zece ani, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputaţi conservatori o acuză pe laburistă de faptul că a dat informaţii false la vânzarea locuinţei sale, în 2015.

Poliţia deschide această anchetă cu câteva luni înaintea alegerilor legislative, în care Partidul Laburist (Labour, centru-stânga) aflat în opoziţie este creditat cu un avans larg ca favorit.

Deputaţi sonservatori o acuză pe Angela Rayner de faptul că a dat informaţii false la vânzarea locuinţei sale, la Manchester, în 2015, cu scopul de a evita să plătească impozite.

Ei o acuză de faptul că a declarat în registrul electoral că era vorba despre reşedinţa sa principală, în pofida faptului că, în realitatea, ea locuia la domiciliul soţului său.

Angela Rayner, în vârstă de 44 de ani, neagă orice infracţiune şi îi acuză pe conservatori, aflaţi la putere, de faptul că au ”fabricat” aceste acuzaţii cu doar câteva luni înaintea alegerilor legislative în care Partidul Laburist este creditat ca favorit în sondaje.

Poliţia din Manchester a anunţat iniţial că nu va ancheta, însă s-a răzgândit după ce a primit o plângere de la vicepreşedintele Partdului Conservator (Tories) James Daly.

El a semnalat poziţiei faptul că, potrivit vecinilor, Angela Rayner nu mai locuia la domiciliul care a fost vândut.

”Anchetăm să aflăm dacă s-au comis infracţiuni”, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei.

”Acest lucru are loc în urma unei reevaluări a unor informaţii care ne-au fost furnizate de către domnul Daly”.

Liderul partidului Laburist Keir Starmer s-a declarat ”convins” că Angela Rayner nu a încălcat regulile.

”Ne felicităm de această anchetă, pentru că ea va permite să se tragă linia în această afacere”, a declarat el.

El a refuzat însă să spună dacă Angela Rayner este necesar să demisioneze din post, în cazul în care se adevereşte că a încălcat legea.

Partidul Laburist, care se află în opoziţie de 14 ani, este prezentat drept marele favorit în alegeri legislative care urmează să aibă loc până la sfârşitul anului.

Premierul conservator Rishi Sunak a anunţat că aceste alegeri vor avea loc în al doilea semestru al acestui an, fără să anunţe o dată precisă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.