Numărul doi în ierarhia Hezbollah. şeicul Naim Kassem, îndepărtează perspectiva unei escaladări a violenţelor între mişcarea islamistă susţinută de Iran şi Israel, în urma unei intensificări a tensiunilor, săptămâna trecută, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O atmosfera de război în lunile următoare este puţin probabilă”, a declarat duminică, într-un interviu acordat postului de televiziune prosirian al Mayadeen, şeicul Naim Kassem.

Tensiunile au crescut la frontiera israeliană cu Siria şi Libanul săptămâna aceasta, după ce un combatant Hezbollah a fost ucis într-un atac aerian atribuit Israelului în apropiere de Damasc.

În urma asasinării a doi membri Hezbollah la Damasc, în august 2019, liderul Hezbollah Sayyed Hassan Nasrallah a ameninţat să reacţineze dacă Israelul ucide alţi combatanţi în Siria.

Armata israeliană şi-consolidat prezenţa la frontiera de nord, cu Libanul.

O dronă militară israeliană s-a prăbuşit duminică în Liban în cursul unei operaţiuni în zona de frontieră.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.