Africa a înregistrat în total mai mult de 10 milioane de cazuri de coronavirus, potrivit cifrelor Centrului de Control şi Prevenţia a Bolilor de pe continent (Africa CDC), ce face parte din Uniunea Africană (UA), scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Datele publicate de Centrele africane pentru controlul bolilor au arătat că la data de 8 ianaurie, 10.028 508 de cazuri au fost semnalate de cele 55 de state membre ale Uniunii Afriane de la debutul pandemiei. În total, 231.157 de decese au fost înregistrate, a indicat CDC.

Infecţiile au crescut mult de când a fost descoperită varianta Omicron în Africa de Sud la sfârşitul lunii noiembrie, ceea ce a determinat un număr de ţări de pe continent să impună restricţii suplimentare.

Totuşi, vaccinarea în Africa, care numără aproape 1,2 miliarde de persoane, a fost slabă, din cauza accesului limitat la vaccinuri şi a unei reticenţe faţă de vaccinuri. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.