Numărul asistentelor medicale din UE care s-au înregistrat să lucreze în Marea Britanie a scăzut cu 96% după votul pentru ieşirea Regatului Unit din blocul comunitar, anul trecut, relatează Sky News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai exact, numărul asistentelor noi care au cerut drept de muncă în ţară a scăzut de la 1.304 în iulie anul trecut, la 46 în aprilie anul acesta, potrivit cifrelor date publicităţii de Nursing & Midwifery Council.

Această scădere vine în condiţiile în care sistemul medical britanic de stat, NHS, întâmpină deja o criză în privinţa recrutărilor.

În prezent, aproximativ 57.000 de cetăţeni UE lucrează în spitalele şi clinicile de stat din Marea Britanie, iar aproximativ 20.000 dintre aceştia sunt asistente.

Un ONG britanic, The Health Foundation, a avertizat că scăderea dramatică ar putea duce la un deficit de personal medical de aproximativ 30.000 de asistente. “Fără asistente medicale din UE va fi şi mai dificil pentru NHS şi alţi angajatori să găsească angajaţii de care au nevoie pentru a oferi îngrijirea pacienţilor în siguranţă”, a avertizat un reprezentant al ONG-ului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.