Premierul israelian Benjamin Netanyahu afirmă că nu există încă un acord privind eliberarea unora dintre ostaticii capturaţi de Hamas în timpul atacurilor din 7 octombrie ale grupării, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Netanyahu a infirmat ceea ce el a numit relatări false conform cărora Israelul ia în considerare o propunere pentru eliberarea a cel puţin 50 de persoane răpite. Când guvernul are ceva de spus, autorităţile vor anunţa, a afirmat el.

Forţele de Apărare Israeliene au declarat, vineri, că estimarea oficială a armatei privind ostaticii ţinuţi în Gaza este de 237 de persoane.

Netanyahu a afirmat că i-a invitat pe reprezentanţii familiilor ostaticilor la o întâlnire cu cabinetul de război al Israelului în cursul acestei săptămâni.

Prim-ministrul a apărat, de asemenea, decizia cabinetului de război de a permite ca două camioane de combustibil să intre zilnic în Gaza, după ce mai mulţi oficiali israelieni au criticat mişcarea.

El a spus că aceste camioane vor lira o cantitate minimă, pentru urgenţe, de combustibil pentru a funcţiona pompele de apă şi canalizare din Gaza. El a negat că mişcarea reprezintă o schimbare a politicii, afirmând în schimb că este o soluţie precisă şi limitată pentru a preveni îmbolnăvirile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.