Noul şef al diplomaţiei britanice David Cameron a fost primit joi, la Kiev, de către preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în prima vizită a fostului premier britanic în străinătate după numirea în funcţie, anunţă preşedinţia ucraineană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Arme pentru linia frontului, consolidarea apărării aeriene, protecţia populaţiei noastre şi a infrastructilor noastre esenţiale. Sunt recunoscător Regatului Unit pentru susţinerea sa”, declară Volodimir Zelenski într-un comunicat postat pe reţele de socializare în care anunţă vizita lui David Cameron.

Şeful diplomaţiei britanice David Cameron i-a promis preşedintelui Volodimir Zelenski o continuare a susţinerii militare a Ucrainei împotriva invaziei ruse, în prima sa călătorie în străinătate, anunţă preşedinţia ucraineană.

”Am vrut să fie prima mea vizită”, a declarat David Cameron în întâlnirea cu Volodimir Zelenski, potrivit unei înregistrări video difuzate de preşedinţia ucraineană.

”Ceea ce vreau să spun fiind aici este că vom continua să vă oferim sprijinul moral, diplomatic, economic, dar mai ales militar de care aveţi nevoie nu doar anul acesta şi anul viitor, ci atât timp cât este necesar”, a dat asigurări fostul premier britanic.

Ucraina pledează ca asistenţa masivă a Uniunii Europene (UE) şi Statelor Unite să continue şi ca ”oboseala” să nu se instaleze după aproape doi ani de război, în contextul în care voci din Occident cer o reducere a susţinerii Kievului împotriva invaziei ruse.

Preşedintele Zelenski i-a mulţumit ministrului Cameron pentru vizita sa, mai ales în contextul în care atenţia puterilor occidentale nu se mai concentrează doar asupra Ucrainei, de la începutul, în urmă cu o lună, a Războiului din Fâşia Gaza între Israel şi Hamas.

”Vă mulţumesc că aţi venit, este foarte importsnt. Ştiţi că lumea nu se concentrează asupra situaţiei pe câmpul de luptă din Ucraina (...), din cauza crizei din Orientul Mijlociu”, a subliniat el.

Negocierile cu delegaţia britanică au vizat livrări de ”armament pe linia frontului, o consolidare a apărării aeriene, protecţia populaţiei noastre şi infrastructirilor noastre esenţiale”, precizează într-o postare pe Telegram Volodimir Zelenski.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.