Noul cancelar german Olaf Scholz a depus miercuri jurământul, în faţa deputaţilor, în Bundestag, care l-au ales anterior în postul de şef al Guvernului primei economii europene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Social-democratul, care a format o coaliţie fără precedent cu Verzii şi Partidul Liberal Democrat (FDP), îi succede în funcţie conservatoarei Angela Merkel, care se retrage din vaţa politică după ce s-a aflat timp de 16 ani la putere.

El urmează să efectueze vineri o vizită oficială la Paris, unde se întâlneşte cu şeful statului francez, Emmanuel Macron, iar apoi la Bruxelles, a anunţat Cancelaria.

La Bruxelles, Scholz se întâlneşte cu preşedinta Comisiei Europene, conservatoarea germană Ursula von der Leyen şi cu preşedintele Consiliului European Charles Michel, în vederea pregătirii unui summit, săptămâna viitoare, precizează într-un comunicat Cancelaria germană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.