Bilanţul victimelor furtunii Nalgae, care s-a abătut în ultimele zile asupra Filipinelor, a crescut la 98 bde morţi, anunţă luni Agenţia naţională filipineză de gestionarea catastrofelor naturale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bilanţul a crescut de 48 la 98 de morţi după găsirea unor cadavre, precizează agenţia.

Majoritatea acestor victime au murit în alunecări de teren şi inundaţii, vineri, pe Insula Mindanao (sud), în urma unor ploi puternice.

Furtuna Nalgae a lovit Insula Luzon, principala insulă din arhipelag, în noaptea de sâmbătră spre duminică, măturând totul în cale şi cauzând pene de curent.

Manila şi oraşele din jurul capitalei filipineze au fost inundate.

Furtuna s-a îndepărtat duminică după-amiza către Marea Chinei de Sud.

În medie, 20 de taifunuri şi furtuni lovesc Filipinele anual, care omoară oameni şi animale şi devastează culturi, case, drumuri şi poduri, în pofida faptului că sudul arhipelagului este atins rar.

Pe măsură ce lumea este afectată de modificări climatice, furtunile şi taifunurile devin tot mai puternice, avertizează oamenii de ştiinţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.