Nouă persoane au fost plasate în arest preventiv în urma unei manifestaţii ”anticapitaliste” în care 141 de persoane au fost reţinute la Paris, duminică seara, când Emmanuel Macron a fost ales preşedintele Republicii, au declarat pentru AFP surse din cadrul poliţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un vehicul a fost avariat, dar şi un vehicul al poliţiei, în urma aruncării cu proiectile, în cursul acestei manifestaţii în timpul căreia peste 300 de persoane s-au adunat în cartierul popular Ménilmontant, a precizat sursa citată.

Cele nouă persoane au fost plasate în arest preventiv pentru ”împiedicarea circulaţiei şi participare la o adunare ilegală”, ”violenţe asupra unui agent depozitar al forţei publice” sau ”degradări voite”, a adăugat această sursă.

Manifestanţii au spart ferestre la o şcoală şi au distrus pubele, potrivit sursei citate, care a precizat că au fost realizate inscripţii pe ziduri.

Aceste date precizează un bilanţ de câteva zeci de reţineri efectuate duminică de poliţie.

Strigând ”toată lumea detestă poliţia”, tineri, majoritatea bărbaţi, îmbrăcaţi în negru, cu cagule sau partea inferioară a feţei ascunsă, au aruncat cu proiectile. Poliţişti au ripostat cu gaze lacromogene şi i-au încercuit rapid pe aproximativ 100 dintre manifestanţi.

Alte manifestaţii ”anticapitaliste” au avut loc, de asemenea, la Nantes, unde aproximativ 450 de persoane s-au adunat în spatele unei banderole cu mesajul ”să fim neguvernabili”, la Lyon, cu 300 de manifestanţi pentru un al ”treilea tur social”, dar şi la Grenoble, Strasbourg şi Poitiers.

În seara primului tur al alegerilor prezidenţiale, pe 23 aprilie, o manifestaţie similară, la Paris, a condus la reţinerea a 143 de persoane, dintre care 29 au fost plasate ulterior în arest preventiv. Şase poliţişti şi trei manifestanţi au fost uşor răniţi atunci.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.