Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproape două milioane de persoane au ieşit în stradă să manifesteze duminică la Hong Kong, în semn de protest faţă de controversatul proiect de extrădare către China al Guvernului local, au anunţat organizatorii, relatează AFP.

”La defilarea de astăzi (duminică), am avut aproximativ două milioane de persoane”, le-a spus unor jurnalişti Jimmy Sham, un reprezentant al Frontului Drepturilor Omului Civice (CHRF).

În urmă cu o săptămână, un milion de manifestanţi au defilat în centrul insulei, potrivit organizatorilor, o participare-record de la retrocedarea către China, în 1997.

Această manifestaţie a avut loc, la fel ca cele de miercuri şi duminica trecută, în pofida anunţării sâmbătă a unei ”suspendări” a examinării proiectului de lege.

Manifestanţii denunţă un amestec tot mai puternic al Chinei comuniste în această adevărată placă turnantă financiară asiatică, cu şapte milioane de locuitori.

Şefa Guvernului local Carrie Lam le-a prezentat, de altfel scuze cetăţenilor.

Tot duminică, autorităţile au anunţat eliberarea luni a activistului în favoarea democraţiei Joshua Wong.

Un simbol al mişcării în favoare democraţiei din toamna lui 2014, Joshua Wong a fost condamnat în mai multe rânduri.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.