Salvatori au găsit corpurile a nouă dintre pasagerii avionului care s-a prăbuşit marţi în Peninsula izolată Kaceatka, în Extremul Orient rus, anunţă miercuri autorităţile regionale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un grup de 51 de salvatori continuă să acţioneze la faţa locului, pe jos”, a anunţat într-un comunicat filiala locală a Ministerului Situaţiilor de Urgenţă - precizând că un corp a fost identificat.

Un avion de linie aparţinând unei mici companii locale - cu 22 de pasageri şi şase membri ai echipajului la bord - a dispărut de pe radare marţi, în timp ce se pregătea să aterizeze în oraşul de coastă Palana.

După mai multe ore de căutări în condiţii îngreunate de starea vremii şi situaţia pe teren, salvatorii - pe jos şi cu elicoptere - au localizat locul prăbuşirii.

Guvernatorul Kamcetakăi, un teritoriu uriaş foarte puţin populat, dar apreciat de turişti din cauza vulcanilor şi naturii sălbatice, a anuţat că fuzelajul a fost găsit pe coastă şi în Marea Ohoţk.

Imagini de la locul accidentului surprind o urmă neagră, de câteva sute de metri, pe vârful unei faleze, care duce în mare.

Aeronava, un avion de tip Antonov An-26, de concepţie sovietică, asigura o legătură între capitala regională Petropavlovsk-Kamceatski şi Palana atunci când a încetat să mai emită.

Anchetatorii au anunţat că examinează teza unui accident din cauza unor condiţii meteorologice defavorabile, unei probleme tehnice sau unei erori de pilotare.

Acest tip de avion An-26 a fost produs din 1969 în 1986 în Uniunea Sovietică.

El a fost implicat în numeroase accidente soldate cu morţi, ultimul în Kazahstan, în martie, soldat cu moartea a patru militari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.