Nouă copii au murit în sud-estul Afganistanului în explozia unei mine de pe vremea Războiului cu Uniunea Sovietică, în anii '80, anunţă luni un reprezentant al provinciei Ghazni, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nouă copii au fost ucişi duminică (...) în explozia unei mine de pe vremea invaziei ruse cu care se jucau”, declară AFP directorul Departamentului Informaţiei şi Culturii din Ghazni, Hamidullah Nisar.

Poliţia din Ghazni anunţă într-un comunicat că aceşti copii morţi în districtul Geru erau cinci fete şi patru băieţi, cu vârste cuprinse între patru şi zece ani.

Tot duminică, alt copil a murit în provincia Herat (vest) în explozia unei muniţii care s-a soldat şi cu cinci răniţi, a anunţat pe X poliţia.

Accidente sângeroase cu dispozitive explozive sunt frecvente în Afganistan, al cărui teritoriu a fost devastat de peste 40 de ani de conflicte armate.

Armata Roşie a invadat Afganistanul în decembrie 1979 şi s-a retras în februarie 1989, în urma unui conflict de peste nouă ani extrem de sângeros.

După întoarcerea talibanilor la putere, în august 2021, şi pacificarea ţării, milioane de afgani s-au putut întoarce în satele şi pe câmpurile lor.

Însă mine sau muniţie neexplodate continuă să omoare şi să mutileze mai ales copii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.