Oraşul portuar Odesa, situat în sudul Ucrainei, a fost atacat din nou cu drone iraniene folosite de către armata rusă, acuză duminică autorităţile militare ucrainene, fără să anunţe victime, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta este al doilea atac rus, în două zile, cu drone iraniene, vizând acest port strategic al Marea Neagră, după un atac soldat vineri cu doi morţi, potrivit Ucrainei, care a provocat tensiuni între Kiev şi Teheran.

”Odesa a fost atacată din nou cu drone kamikaze inamice”, care au atins de trei ori o clădire administrativă din centrul oraşului, acuză Comandamentul Operaţional de Sud al armatei ucrainene.

O dronă a fost doborâtă şi nicio victimă nu a fost înregistrată, anunţă Comandamentul.

”Este vorba despre drone iraniene”, a declarat AFP o purtătoare de cuvânt a Comandamentului, Natalia Gumeniuk.

Vineri, o dronă iraniană de tip Shahed-136 a fost doborâtă deasupra Mării Negre, potrivit armatei ucrainene, care a anunţat că a doborât alrtă dronă iraniană, de tip Mohajer-6, în altă zonă, potrivit autorităţilor ucrainene.

Bilanţul iniţial al atacului de vineri a fost de un mort, însă a fost revizuit ulterior la doi morţi.

Ucraina a anunţat vineri că va ”reduce în mod semnificativ” prezenţa diplomatică a Iranului pe teritoriul ucrainean, ca represalii faţă de livrarea de către Teheran de drone către Moscova, anularea acreditării ambasadorului Iranului şi o ”reducere considerabilă” a personalului diplomatic al Ambasadei Iranului.

Teheranul şi-a exprimat regretul faţă de această decizie ”bazată pe informaţii nefondate, răspândite de propaganda din presa străină” împotriva Iranului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.