Rachete ruseşti au lovit joi două instalaţii industriale în oraşul Krivoi Rog, din centrul Ucrainei, în timp ce o femeie în vârstă a fost ucisă de un alt atac rusesc în regiunea Herson, din sudul ţării, au anunţat oficiali locali, citaţi de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul din Krivoi Rog, Oleksandr Vilkul, nu a raportat niciun deces în urma celui mai recent atac asupra oraşului natal al preşedintelui Volodimir Zelenski, dar a declarat că un bărbat în vârstă de 38 de ani a fost rănit după ce trei rachete au lovit două fabrici, în timpul nopţii.

"Distrugerile sunt semnificative", a scris Vilkul pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Noul atac de la Krivoi Rog a urmat atacurilor cu rachete de marţi, care au ucis cel puţin 12 persoane în oraş. Rusia neagă că ar fi vizat civili, dar oficialii ucraineni au declarat că niciuna dintre clădirile lovite nu avea vreo legătură cu forţele armate.

Armata ucraineană a raportat, de asemenea, un nou atac rusesc asupra oraşului portuar sudic Odesa în cursul nopţii, dar a declarat că toate cele 18 drone lansate de Rusia au fost doborâte.

Autorităţile din Crimeea controlată de Rusia au raportat, la rândul lor, un atac în cursul nopţii, spunând că au doborât nouă drone ucrainene.

În alte incidente, o femeie în vârstă de 80 de ani a fost ucisă şi o altă persoană a fost rănită într-un atac asupra aşezării Zelenivka din Herson, în sudul Ucrainei, a declarat guvernatorul regional Oleksandr Prokudin.

Agenţia rusă de ştiri TASS a citat oficiali instalaţi la Moscova pe teritoriul ocupat de Rusia în regiunea Herson - afectată de inundaţii după distrugerea barajului Kahovka - care au declarat că un copil a fost ucis de bombardamente ucrainene.

De asemenea, o persoană a fost ucisă de bombardamentele ruseşti din ultimele 24 de ore în satul Pereizne din regiunea estică Doneţk, a declarat guvernatorul regional Pavlo Kirilenko.

Ambele tabere au raportat lupte grele în primele etape ale contraofensivei ucrainene, dar bilanţul victimelor pe câmpul de luptă nu poate fi verificat în mod independent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.