Autorităţle sanitare norvegiene au anunţat joi că suspendă ”din precauţie” vaccinarea cu vaccinul împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford, urmând exemplul Danemarcei, care a luat o decizie similară, din cauza unor temeri legate de formarea unor cheaguri de sânge la persoane vaccinate cu acest vaccin, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Facem o pauză în Norvegia în vaccinarea cu AstraZeneca”, a anunţat, într-o conferinţă de presă, un oficial de rang înalt de la Institutul Naţional norvegian de Sănătate Publică, Geir Bukholm.

”Aşteptăm informaţii, pentru a vedea dacă există o legătură între vaccinarea (cu vaccinul AstraZeneca-Oxford) şi cheaguri de sânge”, a anunţat el.

”Este o măsură de precauţie”, a anunţat Geir Bukholm, directorul însărcinat cu controlul şi prevenţăia infecţiilor la institut.

Danemarca a anunţat suspendarea vaccinării cu vaccinul AstraZeneca în urma unor tulburări de coagulare a sângelui semnalate de persoane vaccinate, inclusiv a unui caz pe teritoriul danez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.