Cel puţin cinci persoane au murit în inundaţii, în nordul Turciei, unde nivelul apei a crescut în unele locuri la patru metri, iar precipitaţii au cauzat alunecări de teren, în timp ce ţara abia se reface în urma unor incendii sângeroase, anunţă joi autorităţile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cinci dintre concetăţenii noştri au murit din cauza unor inundaţii în provincia Kastamonu. Căutări continuă în vederea localizării unei persoane date dispărute”, a anunţat într-un comunicat Agenţia guvernamentală însăcrinată cu gestionarea catastrofelor naturale (AFAD).

Inundaţiile, care au afectat mai ales provinciile Kastamonu, Bartin şi Sinop, situate la malul Mării Negre, au fost cauzate de precipitaţii intense, în noaptea de marţi spre miercuri.

Nivelul apei a crescut până la patru metri în anumite oraşe, miercuri, iar străzi din unele oraşe au devenit torente care au antrenat maşini şi panouri de semnalizare.

”Este o catastrofă pe care nu am mai trăit-o de 50 sau 100 de ani. Am înregistrat în unele locuri recorduri de preciptaţii”, anunţa miercuri ministrul Agriculturii şi Pădurilor Bekir Pakdemirli.

Precipitaţii intense au cauzat, de asemenea, alunecări de teren, dintre care una provocat surparea parţială a unui pod rutier.

Opt persoane au fost spitalizate, în urma acestei surpări.

Regiunile din nordul şi nord-estul Turciei sunt afectate cu regularitate de inundaţii sângeroase.

Turcia a fost, în ultimele luni, teatrul mai multor catastrofe naturale - episoade de secetă puternică şi incendii violente de pădure, de la sfârşitul lui iulie, la începutul lui august.

După această serie neagră, mai mulţi oficiali politici şi asociaţii au îndemnat Guvernul să ia măsuri radicale în vederea uneireduceri a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Turcia nu a ratificat Acordul de la Paris de luptă împotriva modificărilor climatice din 2015.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.