La câteva minute după focurile de artificii din noaptea de Anul Nou, mulţimea era paşnică pe Champs-Élysées, la Paris, unde a fost desfăşurat un important dispozitiv de securitate cu doar câteva luni înainte de Jocurile Olimpice. Cu toate acestea, peste 200 de persoane au fost arestate în toată Franţa, relatează Ouest-France.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Măsurile de securitate au fost sporite pe fondul unei ameninţări teroriste "foarte ridicate".

"În această seară, a fost un pic dificil cu securitatea, le-a luat ceva timp, dar este normal. Ei sunt aici pentru a ne proteja, aşa că nu ne deranjează": la fel ca toţi ceilalţi 700.000 până la un milion de oameni, Dheeresh Avasarala a trebuit să se supună controalelor de securitate foarte stricte puse în aplicare de poliţie pe acest bulevard emblematic. Poliţia a izolat toate arterele din jurul bulevardului şi a efectuat controale ale genţilor şi percheziţii sistematice.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

"Pentru moment, lucrurile decurg cât se poate de calm, dar este multă lume, mai multă decât anul trecut", a declarat noaptea ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, menţionând "mici încăierări la Bordeaux şi Nîmes".

În total, "211 persoane au fost arestate" în toată Franţa până la ora 1.30, a precizat ministrul de la sediul poliţiei din Paris, unde s-a deplasat pentru a face un bilanţ al situaţiei, înainte de a adăuga că festivităţile de Revelion s-au desfăşurat în general "paşnic, în special la Paris".

Cu doar câteva luni înainte de Jocurile Olimpice din 2024 (26 iulie - 11 august), festivităţile de Revelion de pe Champs-Élysées reprezintă un test al capacităţii capitalei de a găzdui câteva sute de mii de spectatori fără incidente.

Începând cu ora 19.00, turiştii şi parizienii au umplut treptat cei doi kilometri de bulevard luminat de copaci, de la Place de la Concorde până la Arcul de Triumf, pe sunetul DJ-urilor feminine Marine Neuilly, Vanille şi Barbara Butch.

"Nu credeam că va fi atât de multă lume. Îmi place atmosfera, dar încep să intru în panică pentru copii", spune Yoann Vandenbroucke, 46 de ani, un muncitor care a călătorit de la Dunkerque împreună cu partenera sa şi cei patru copii ai lor.

Pe bulevard, atmosfera a fost prietenoasă, cu multe familii. S-au format ambuteiaje în jurul punctelor de control, chiar dacă, în cele din urmă, accesul a fost relativ rapid. Sticlele de apă au fost golite, iar recipientele de sticlă şi alcoolul au fost interzise.

Vânzătorii ambulanţi au fost, de asemenea, declaraţi persona non grata, iar cozile s-au format rapid pe trotuar în jurul celor câteva fast-food-uri de pe bulevard.

Festivităţile au culminat la miezul nopţii cu tradiţionalul foc de artificii deasupra Arcului de Triumf.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.