Premierul în exerciţiu Benjamin Netanyahu şi rivalul său Benny Gantz se află la egalitate şi în incapacitatea de a forma un Guvern de coaliţie, în urma numărării aproape tuturor voturilor exprimate în alegerile legislative de marţi, potrivit presei israeliene de miercuri, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia Electorală a difuzat doar rezultate fragmentare, după numărarea a 44% din buletinele de vot, însă presa israeliană prezintă rezultate oficiale mai complete, care nu au fost încă dezvăluite de către autorităţile electorale.

După numărarea a mai bine de 92% dintre buletinele de vot, cele două partide rivale au obţinut fiecare câte 32 dintre cele 120 de mandate în Knesset, Parlamentul israelian, şi nu reuşesc - nici cu ajutorul aliaţilor lor - să depăşească pragul de 61 de mandate în vederea obţinerii unei majorităţi.

”Lista unită” a partidelor arabe ar obţine 12 mandate şi s-ar putea impune drept cea de a treia forţă politică în Parlament, urmată de Partidul Israel Beiteinou alfostului ministru de Externe Avigdor Lieberman, cu nouă mandate.

Lieberman, care a anunţat marţi că doreşte o coaliţie cu Likudul (dreapta) al lui Netanyahu şi cu Partidul Kahol Lavan (”Albastru-alb”) al lui gantz, ar putea să fie formaţiunea care ”face cărţile”.

În Israel, preşedintele consultă deputaţii aleşi, pentru a-irecomanda un şef de Guvern.

Partidele arabe, ostile premierului în exerciţiu, au sugerat deja că se vor opune desemnării lui Netanyahu, fără să confirme dacă susţin desemnarea lui Gantz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.