Premierul israelian Benjamin Netanyahu a ordonat armatei să elaboreze un dublu plan de evacuare a civililor din Rafah - ultima zonă în care şi-au găsit refugiu locuitorii din Gaza - şi de înfrângere a batalioanelor Hamas rămase, relatează Sky News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este imposibil de atins obiectivul de război de eliminare a Hamas lăsând patru batalioane Hamas în Rafah", a precizat biroul premierului într-un comunicat.

"Pe de altă parte, este clar că o operaţiune masivă în Rafah necesită evacuarea populaţiei civile din zonele de luptă. Acesta este motivul pentru care premierul a ordonat IDF şi instituţiei de apărare să prezinte cabinetului un plan dublu, atât pentru evacuarea populaţiei, cât şi pentru lichidarea batalioanelor”, se mai arată în comunicat.

Se estimează că peste 1,3 milioane de palestinieni sunt refugiaţi în zona Rafah, după ce IDF a emis avertismente de evacuare din nordul Fâşiei Gaza şi din alte zone din Fâşie, pe fondul ofensivei sale terestre împotriva Hamas.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.